Porselen diş kaplama, küçük diş kusurlarını ortadan kaldırmak ve dişlerdeki küçük kusurları gidermek için ön/yan dişlerin dış tarafına yapıştırılan, preslenmiş ortopedik porselenlerden yapılmış, beyaz renkli ve 0,2 ila 0,5 mm kalınlığındaki en ince plakadır. Parlak bir gülümseme yaratın.
Yapay plaka, en ufak bir kusur olmaksızın doğru şekle, güzel renge ve pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Dışarıdan bakıldığında doğal dişten pratik olarak ayırt edilemez ve mükemmel durumdadır. Kaplamalar kozmetik olmasının yanı sıra koruyucu bir işlev de görür. Diş yüzeyini hasar ve tahribattan güvenilir bir şekilde koruyan bir bariyer görevi görürler.
Kaplamaların renk tonları çok geniştir ve emayenize mükemmel şekilde uyacak bir renk tonu seçmenize yardımcı olacağız. Ön dişlerinizdeki kar beyazı kaplamalar, daha önce yalnızca uzun süreli diş teli tedavisi ve birden fazla beyazlatma işlemiyle elde edilebilecek “Hollywood gülümsemesi” etkisini yaratacaktır. Kaplama takma işlemi ağrısızdır ve uygun bakım ile servis ömrü 10 yıla ulaşabilir. Süreç veya bakım sonrası öneriler hakkında sorularınız varsa Mersin Akdeniz Ağız Diş kliniğimizin doktorlarına sormaya çekinmeyin!
Porselen kaplamaların kurulumu için endikasyonlar
En çok üst çenenin ön dişlerinde kullanılırlar. Bu alan en çok birisi gülümserken veya konuşurken fark edilir.
Kaplamalar birkaç durumda kullanılabilir:
- çatlak dişlerin restorasyonu için;
- emayenin kalıcı olarak kararması ile;
- dişlerin şeklini düzeltmek için;
- diş arası boşlukları kapatmak için;
- önemsiz kusurları gizlemek için;
- düşük veya düzensiz diş eti çizgilerinin estetiğini iyileştirin.
Mersin’de Akdeniz Ağız Diş kliniğimizde bu tip mikroprotezler, kuronların, köprülerin ve diş beyazlatmanın kurulumu da dahil olmak üzere diğer diş prosedürleriyle birleştirilebilir.
Porselen Kaplama Dişlerin Avantajları Nelerdir?
Porselen kaplamaların malzeme ve montaj teknolojisi nedeniyle birçok avantajı vardır. Mersin kliniğimizde işlem, deneyimli diş hekimleri tarafından hastanın bireysel özellikleri dikkate alınarak gerçekleştirilir. Kaplamaların başlıca faydaları şunlardır: geçin!
- Doğal Görünüm: Porselen doğal diş minesini mükemmel şekilde taklit eder.
- Dayanıklılık: Uygun bakım ve tedavi ile kaplamalar 10 yıl veya daha uzun süre dayanabilir.
- Renk Dayanımı: Yiyecek ve içeceklerden kaynaklanan renk solmalarına karşı hassas değildirler.
- Minimal invaziv: Kurulum, doğal yapılarını koruyarak dişlerin yalnızca küçük bir hazırlığını gerektirir.
- Şekil ve rengin düzeltilmesi: Kaplamalar, çatlaklar ve renk bozuklukları da dahil olmak üzere diş kusurlarını etkili bir şekilde düzeltir.
- Dayanıklılık: Porselen kaplamalar diğer malzemelere göre hasara daha az duyarlıdır.
Mersin şehrinde diş hekimliği konusunda yardıma ihtiyacınız veya sorularınız varsa Akdeniz Ağız Diş kliniğimizle iletişime geçin!
Porselen Kaplama İşlemi Nasıl Yapılır?
Kaplama takma prosedürü birkaç ziyarette gerçekleştirilir. İlk konsültasyonda diş hekimi ağız boşluğunun dış muayenesini yapacak, ayrıca dişlerin ölçülerini ve röntgenlerini alacaktır.
Bir sonraki randevunuzda doktorunuz kaplanacak her dişin yüzeyinden az miktarda mineyi temizleyerek dişlerinizi kaplamaya hazırlayacaktır. Bu, porselen plakaların doğru ve sıkı bir şekilde sabitlenmesine yardımcı olacaktır. Ancak bu, kaplamaların kurulumunun geri döndürülemez olduğu anlamına gelir. Mersindeki laboratuvarda yapılar üretilirken diş hekimi diş yüzeyini dış etkenlerden korumak için geçici plaklar takabilir.
Son ziyarette diş hekimi üretilen plakları ayarlayacaktır. Kaplamalar ışıkla sertleşen diş çimento kullanılarak dişlere yapıştırılır. Dişlerin doğal görünümünü sağlamak için diş beyazlatma işlemleri ve renk ayarlamaları yapılabilir.
Porselen Diş Kaplama Sonrası Bakım
Kaplamalara tıpkı doğal dişlerinize yaptığınız gibi bakmanız gerekir. Yüksek kaliteli macunlarla iyice temizleyin ve periyodik olarak profesyonel ağız hijyeni uygulayın. Porselen leke tutmaz olmasına rağmen yine de kahve, çay, bitkisel çaylar veya kırmızı şarap gibi emayeyi lekeleyen ürünlerden uzak durulması tavsiye edilir. Bu, doğal dişlerinizin kaplamaların parlaklığına uymasına yardımcı olacaktır. Uygun bakım ile kaplamalar 10-15 yıl veya daha fazla dayanır.
Kurulumdan birkaç gün sonra normal beslenmeye ve dişlerinizi fırçalamaya devam edebilirsiniz. Sertlik veya şişkinlik uzun süre devam ederse diş hekiminiz kaplamaların yeniden işlenmesine yardımcı olacaktır.
Porselen kaplamalar koku yapar mı?
Kaplama buna göre yapıldı. Ağız kokusu porselen kaplamaların bir yan etkisi değildir. Ancak ağız ve diş hijyeninin ihmal edilmesi, diş eti hastalıkları, ameliyat sonrası süt dişlerinin yetersiz kaplanması ve yerinden çıkan kaplamaların yeniden yapıştırılmaması sonuçta kokuya neden olabilir.
Sıkça Sorulan Sorular
Kaplamalar en iyi organik yapıştırıcılar kullanılarak uygulandığı için dökülmez. Ayrıca çok dayanıklı malzemelerden yapılmışlardır ve sıkı tutuşa sahiptirler, bu nedenle kırılmazlar. Ancak bu yöntemlerin etkisiz kalmasına neden olabilecek çeşitli durumlar vardır. Kaplamalar dişlerin çürümesi, çok sert veya yapışkan yiyeceklerin tüketilmesi, uyumsuz malzeme kullanılması, kalitesizlik ve stres nedeniyle gevşeyebilir. Ayrıca kaplamaların kendisi de üzerine yerleştirildikleri dişlere darbe alınması durumunda çatlayabilir.
Kaplamalar organik yapıştırıcılar kullanılarak dişlere yapıştırılsa bile bazen yerinden çıkabilir veya gevşeyebilir. Bu gibi durumlarda en kısa sürede diş hekiminize başvurmalısınız. Tedavi gerekiyorsa temizlenir ve yerine yapıştırılır. Daha fazla kullanım mümkün değilse, yenilerini yapma yöntemleri kullanılır.
Mersin’de Akdeniz Ağız Diş kliniğimizde herhangi bir sayıda estetik mikroplakф
Mersin’deki Akdeniz Ağız Diş kliniğimizin diş hekimleri tarafından yapılan kaplamalar doğal dişe zarar vermez. Tam tersine doğru yapılan kaplamalar dişleri korur. Bu durumda en önemli faktörler diş hekiminin tecrübesi ve operasyonda kullanılacak malzemelerin kalitesidir. Kliniğimizde geniş deneyime ve başarıya sahip diş hekimleri çalışmakta ve kaliteli tedavi sunmaktadır.
a yapılabilir, ancak çoğu durumda tek bir elemanla bunu başarmak zordur. Bu teknik genellikle gülümseme bölgesinin tamamına uygulanır.
Porselen kaplamaların ömrü genellikle 10-15 yıl arasında değişir. Bu süre, kişilerin ağız hijyenine, diş bakım alışkanlıklarına ve düzenli diş hekimi kontrollerine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Kaplamalara iyi bakılırsa, ömürleri uzatılabilir. Ancak zamanla aşınma veya çatlama gibi problemler oluşabileceği için düzenli kontroller yapmak önemlidir.
Aşınmış porselen kaplamalar bu durumun sonucunda ağız kokusuna, diş eti çekilmesine ve diş kaybına neden olabilir. Bu nedenle aşınmış protezlerin yenilenmesi tavsiye edilir.