Diş kırılması diş hekimliğinde sık karşılaşılan bir durumdur. Hastalar her zaman güçlü fiziksel darbe nedeniyle dişte çatlak veya tamamen kırılma riskiyle karşı karşıyadır ve emaye çok inceyse hasardan kaçınılamaz. Bu durumda ne yapmalı? Öncelikle profesyonel yardıma ihtiyaç duyulacaktır; tedavi yöntemini yalnızca diş hekimi belirleyecektir. İkincisi, bazı durumlarda doktorlar dişin bütünlüğünü yeniden sağlayabilirler. Üçüncüsü, eğer çatlak değerse kırık dişin çıkarılması gerekecektir.Çoğu zaman, travma veya mekanik etkinin bir sonucu olarak dişte bir kırılma veya çatlak meydana gelir.

Bununla birlikte, dişlerin çatlak ortaya çıkmasından önceki nedenler şunlar olabilir:

Peki, kırık diş çekimi zor mu?

Dişin kökünde kırık varsa veya çok fazla parça varsa ve görünen kısmı diş etine göre çok aşağıdaysa diş hekimi küçük bir ameliyata başvurabilir. Akdeniz Ağız Diş kliniğimizde bir uzmana başvurmanız gerekir ve kırılan dişin çıkarılmasının ağrısız ve kolay olacaktır.

Kırık diş çekimi acır mı?

Diş daha önce dökülmüşse (sinirleri alınmışsa), o zaman kırılmış ve özellikle ufalanmış olan, anestezi olmadan sorunsuz bir şekilde çıkarılabilir. Ancak genellikle hasta diş hekimine sadece kırık diş şikayetiyle değil aynı zamanda şiddetli ağrı şikayetiyle de gelir. Bu durumda, anestezi olmadan çıkarılması kontrendikedir - hasta sakin olmalıdır, aksi takdirde bir manipülasyon hipertansif bir krize, bayılmaya ve diğer hoş olmayan durumlara dönüşecektir.

Bazı hastalar, acıma korkusuyla birlikte kırılan dişin kökü kalırsa ne olacağını merak ediyor. Maalesef, bazı hastaların son dakikaya kadar tahrip olmuş diş köküyle, çıkarmadan hayatını sürdürme çalışma eğilimi vardır. Enflamatuar sürecin uzun süre ihmal edilmesi komplikasyonlara, patojenik mikrofloranın çoğalmasına ve eşlik eden hastalıkların gelişmesine yol açar.

Ağız kokusunun yanı sıra, yok edilen kök, yiyecek artıklarının, çürütücü bakterilerin, plakların ve tartarın biriktiği bir yer haline gelir. Ayrıca iltihaplanma süreci sadece yumuşak dokuya değil aynı zamanda kemiğe de yayılır.

Diş kırılırsa nasıl çekilir?

Kırık bir dişin Mersin  [brand name] kliniğinde tedavisi kırığın tipine ve hasarın derecesine göre değişiklik gösterecektir. Gülme hattındaki dişlerin çekildiği durumlarda operasyon basit, çok köklü yan dişlerin çekildiği durumlarda ise karmaşık olabilir. İlk olarak, doktor bir muayene yapacak ve gerekirse dişin kök kısmının kırılmasını doğrulamak  için ek röntgen teşhisi veya bilgisayarlı tomografi yazacaktır.Daha sonra tedavi yöntemi seçilir.

Diş kökünün çıkarılması aşamaları:

Diş hekimi diş eti boyunca bir kesi yapar, dişi ortaya çıkarır ve ancak bundan sonra tamamen çıkarılmasını gerçekleştirir.

Mersin şehrinde bulunan Akdeniz Ağız Diş kliniği ile iletişime geçerek, doğru teşhisin konulacağı ve doğru tedavinin uygulanacağı yüksek kaliteli teşhislerden geçebileceksiniz. Uzmanlar, en ileri teknolojileri kullanarak dişinizi kurtarmak, estetik ve çiğneme fonksiyonlarını geri kazandırmak için her şeyi yapacaklardır. Daha fazla bilgi almak için kırık diş çekimi hakkında videosu izleyebilirsiniz.

Diş çekimi kaç saniye sürer?

Mersin’de Akdeniz Ağız Diş kliniğimizde prosedürün süresi, sorunun türü ve aşaması dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlıdır. Kırık bir dişi çıkarma prosedürü 10 ila 20 dakika sürer. Daha karmaşık durumlarda, dişin yapısına ve diğer kusurlara müdahale ediyorsa operasyon, dişin çıkarılması gerektiğinden biraz daha uzun sürer.

Diş çekimi çok acıyor mu?

Bir dişi çekimi acısızdır!

Bu korku, diş kliniklerinde dişini çektirmek üzere olan birçok hastayı ziyaret eder. "Diş çıkarmak acı verir mi?" Diş hekimlerimiz net bir şekilde olumsuz cevap veriyor. Mersin Akdeniz Ağız Diş kliniğinde modern anestezi sayesinde operasyon tamamen ağrısızdır.

Sıkça Sorulan Sorular

Mersin’de kırık diş kaplama fiyatları ne kadar?

Diş kaplamalar diş minesindeki çatlaklar gibi çeşitli hasarların oluşturduğu boşlukları onarabilmektedir.Kırık diş kaplama fiyatı 1.500 liradan başlıyor. Ama kesin fiyat Akdeniz Ağız Diş kliniğinde diş hekimliğimiz vermektedir.

Kırık diş çekimi sonrası neler yapılabilir ve yapılamaz?

Kırık diş çekimi sonrası iyileşme döneminde ilk birkaç saat sıvı tüketilmemesi ve yemek yememeniz önerilir.Kırık diş çekimi sonrası diğer ipuçları şunları içerir:

  • ilk kez çok soğuk veya sıcak yememeli ve içmemelisiniz;
  • yaralanma bölgesi soğutulabilir (şişmeyi azaltmak için), ama sıcak teması olmamalıdır.

Tüm diş hekimlerin tavsiyelerine uyarsanız, karmaşık bir diş çekimi sonrası iyileşme hızlı ve sorunsuz gerçekleşecektir. 

Çürük kırık 20 lik diş çekimi acı verici midir?

Prosedürün kendisi ağrısızdır. Ancak kırık 20 lik diş çekiminin kesinlikle ağrısız bir işlem olduğu söylenemez. Çünkü anestezinin etkisi geçtikten sonra ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilecek ağrılar ortaya çıkabilir.

Hangi durumlarda kırık kök diş çekimi gerekmektedir?

Travma nedeniyle diş kaybedildiğinde. Yaralanmalar sonucunda dişin taç kısmı kısmen veya tamamen tahrip olur (kırılır) ve dişi restore etmek mümkün değilse  kırık kök diş çekimine karar verilmektedir. Bu durumda eksik dişin restorasyonu için alternatif yöntemlere başvurulur - protez veya diş implantasyonu.

Çürük kırık diş çekilir mi?

Her şey kırık çürük diş yıkımın hacmine bağlıdır. Dişin tedavi edilmeye değer olup olmadığını belirleyecek bir uzmana muayene için gelmeniz gerekir. İçten çürümüşse ancak kök sağlam kalmışsa, diş hekimi onu bir dolgu ve kaplama ile onarabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *