Diş implantları kaybedilen dişlerin yerine kullanılan kalıcı ve etkili bir tedavi seçeneğidir. Diş implantı, titanyum vida şeklindeki yapay kök olarak tanımlanabilir. Bu vida çene kemiğine yerleştirilip zamanla onunla birleşerek güçlü bir taban oluşturur.

Mersin’deki Akdeniz Ağız Diş kliniğimizdeki hastaların yorumları, diş implantasyonunun görünümü ve özgüveni önemli ölçüde değiştirebileceğini gerçekten doğrulamaktadır. Sağlıklı ve kar beyazı dişler sadece gülümsemenin estetiğini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda psiko-duygusal durum üzerinde olumlu bir etki yaparak özgüven verir. İşlem öncesi ve sonrası fotoğraflar genellikle etkileyicidir, çünkü sadece görünümde değil, aynı zamanda çene-yüz sisteminin işlevselliğinde de değişiklikler fark edilir. Birçok hasta implantasyondan sonra daha genç göründüklerini ve kendilerini daha iyi hissettiklerini bildirmektedir.

Diş implantasyonu için endikasyonlar

Aşağıdaki durumlarda bir veya birkaç dişin yerleştirilmesi ihtiyacı ortaya çıkabilir:

Diş İmplantlarının Faydaları

İmplantasyona bir alternatifin köprü benzeri yapılara (“köprü”) sahip protezler olduğu bilinmektedir. Ancak günümüzde bu yöntem güncelliğini kaybetmiş olup implantasyona göre hiçbir avantajı bulunmamaktadır. Peki, implantasyon neden daha iyidir?

Diş İmplantlarının kontrendikasyonları

Herhangi bir tedavi yöntemi gibi diş implantasyonunun da az sayıda olmasına rağmen kontrendikasyonları vardır. Ana kontrendikasyonlar şunları içerir:

Prosedüre başlamadan önce, bireysel riskleri değerlendirmek için Mersin’deki Akdeniz Ağız Diş  kliniğimizde bir doktorla tam bir muayene ve konsültasyon yapılması önemlidir.

Diş implantasyonu. Son teslim tarihleri.

İmplantın kemiğe entegre olması zaman alır. Bu olaya osseointegrasyon denir. Alt çene için füzyon süresinin 3-4 ay, üst çene için ise 5-6 ay olduğuna inanılmaktadır. Ancak bu süreden sonra (çoğu durumda) kalıcı kronların takılması mümkündür. İmplant bir günde yerleştirilemez; istisna olarak ekspres implantasyon sistemi vardır ancak bazı kısıtlamalarla ilişkilidir. İşin başlangıcından tacın kurulumuna kadar birkaç ay geçiyor.

Ancak sonuç kesinlikle buna değer. Tamamen işlevsel, mükemmel görünen, sizi incitmeyen, hatta rahatsız etmeyen ve uzun süre dayanacak tam teşekküllü bir dişe sahip olursunuz.

İmplant tedavisi fiyatları

Mersin'de diş implantasyonunun maliyeti ne kadar? Uzun bir süre implantasyonun yalnızca çok zengin insanların karşılayabileceği pahalı bir tedavi olduğuna inanılıyordu. Ancak implantolojinin ve yeni teknolojilerin gelişmesiyle bu mümkün hale geldi. Mersin'de diş implantasyonunun fiyatı, implant sistemlerine (üreticilere), implant sayısına, diş implantasyonu alanındaki kemik dokusunun durumuna ve implant cerrahının niteliklerine bağlıdır.

İmplant tedavisinin aşamaları nelerdir?

İmplant yaptırmaya karar vermeden önce, gülüşünüze  güzel yeni dişler kazandırmak için hangi aşamalardan geçmeniz gerektiğini anlamak önemlidir. İşte sürecin ana adımları:

Bir seferde kaç implant yapılır?

Diş hekimleri, oldukça acı verici bir işlem olması ve çeşitli kısıtlamalarla birlikte bir rehabilitasyon dönemi gerektirmesi nedeniyle aynı anda birden fazla implant yerleştirmemenin daha iyi olduğuna inanmaktadır. Ek olarak, malzeme ve işçilik maliyeti yüksektir, bu nedenle hastalara dişlerin parçalar halinde onarılması için sıklıkla diş implantasyonu yapılır.

Tek seansta 4-6'dan fazla diş implantı takılmaması tavsiye edilir. Bu miktar çenenin tamamına kalıcı protez yapılması için yeterlidir. Art arda 3 veya 4 diş eksikse, çıkarılabilir bir protez takmak için bir çift mini implant implante edilebilir.

Mersin’de Akdeniz Ağız Diş  kliniğimizde protez diş hekimi bir hastayı muayene ederken, vakanın bireysel özelliklerini dikkate alarak en uygun tedavi seçeneğini sunar.

Sıkça Sorulan Sorular

İmplantların ömrü ne kadardır?

Deneyimli bir implantolog tarafından yüksek kaliteli bir sistem kurulduğunda (ve sadece bu tür sistemleri kullanıyoruz ve deneyimli uzmanlar çalıştırıyoruz), implantlar büyük olasılıkla ömür boyu sürecektir.

İmplantasyon sonrası diş bakımı nasıl yapılır?

İmplantasyon sonrası ağız bakımı her zamanki gibi gerçekleştirilir. Diş ipi, bazı durumlarda irrigatör veya tek sıra kıllı tek tutamlı fırça kullanılması gerekir. Plakların doğal olmayan yüzeylerde daha hızlı biriktiğinden dolayı 6 ayda bir hijyenik diş temizliğinin yapılması gerekmektedir. Doktorunuz tüm ev hijyen ürünlerinizi seçecektir.

Diş implantasyonu acıtır mı?

İmplantasyon gerçekten karmaşık bir cerrahi müdahaledir ancak modern teknolojiler, etkili bilgisayar anestezisi, sedasyon (uyku tedavisi) kullanma imkanı sayesinde hastanın endişelenmesine gerek yoktur. İmplant takma işlemi tamamen ağrısızdır.

İmplantlara alışmak ne kadar sürer?

İmplantın çene kemiği dokusuna sabitlenen metal bir çubuk olduğunun anlaşılması önemlidir. İlk başta var olan yabancı cisim hissi çok çabuk geçer ve sizi rahatsız etmez. Daha ziyade, bir kişinin dişleri tamamen eksik olduğunda bağımlılıktan bahsediyoruz. Ama alışmak implantla değil protezle oluyor. Dilde veya yanaklarda ısırma, yüz kaslarında bir miktar ağrı ve bulanık konuşma olabilir ancak bu sadece zaman meselesidir. Yeni dişlere alışmak ortalama 1 veya 2 hafta sürer.

İmplantların kök salması ne kadar sürer?

İmplantların kemiğe entegrasyon süresi 4-6 aydır. Bu süre içerisinde hastayı rahatsız eden bir durum yoksa, kontrol röntgenlerinde herhangi bir anormallik bulunmazsa implant kök salmış demektir. Dolayısıyla implantasyonun birkaç ay sürdüğünü söyleyebiliriz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *