İmplant çene kemiğine yerleştirilen yapay köktür. Kemik dokusuyla kaynaştıktan sonra implanta protez bileşenler eklenir. Diş yapısı aşağıdakilerden oluşur:

İmplantlar, bireysel parametrelere (kemik yoğunluğu, alveolar çıkıntının yüksekliği ve genişliği) göre bir tasarım seçmenize olanak tanıyan çeşitli malzemelerden üretilir. Çoğu zaman, implant yapmak için aşağıdakiler kullanılır:

Seramik diş implantları

Seramik/zirkonyum diş implantı, estetiği yeniden sağlamak amacıyla, başarılı aşılamanın ardından bir kuronla, daha sonra yüklenmek üzere hastanın üst veya alt çenesindeki 

dokusuna implante edilen, katı seramik veya zirkonyum dioksitten yapılmış yapay bir diş köküdür. 

Tek parça serami̇k implantlar

Tek parça serami̇k implantlar, metal çerçeve kullanılmadan katı seramikten yapılan ortopedik yapılardır. Seramikler doğal dişlerle aynı ışık geçirgenliğine sahip olduğundan estetik olarak kabul edilirler.

Tam seramik protezlerin avantajları nelerdir?

Titanyum diş implantları

Titanyum diş implantları (implantlar) dişleri restore etmenin en fizyolojik yoludur. Üstelik, bu malzemenin başkalarıyla alaşımından ziyade saf titanyumdan yapılmış yapıları tercih etmek daha iyidir.

Günümüzde üretilen titanyum diş implantları dişli çubuk şeklinde ortopedik implant yapılarıdır. Artan mekanik yüklere dayanırlar, hem yüzeysel hem de derin kemik katmanlarına implante edilebilirler ve kemik atrofisinin önlenmesine yardımcı olurlar.

İmplant üretiminde alerjiye neden olmayan ve vücut tarafından reddedilmeyen tıbbi titanyum kullanılmaktadır. Çeneye implantasyondan birkaç ay sonra yapay diş kökleri kemik dokusuyla büyüyerek diş sisteminin bir parçası haline gelir. Ve çoğu implant modelinin ömür boyu hizmet ömrü vardır.

Titanyum implantlantının avantajları.

Bu metalin diş kökü yerine geçen maddeler yapımında en iyi seçenek olarak görülmesi tesadüf değildir. Titanyum implantlarının aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok avantajlı özelliği vardır:

Mersin’deki Akdeniz Ağız Diş  kliniğinde size  teslimi olarak protez ve diş implantasyonunda yüksek kaliteli, hassas çözümler sunulacak.

Kaç çeşit implant vardır?

Dental implantlar aslında tasarımları ve yüzeyleri de dahil olmak üzere çeşitli kriterlere göre sınıflandırılır. Başlıca implant türleri:

Malzemeye göre: En sık titanyum implantlar kullanılır, ancak zirkonyum implantlar da vardır.

Yüzey: İmplantlar, osseointegrasyon (kemikle füzyon) oranını etkileyen pürüzsüz veya dokulu bir yüzeye sahip olabilir.

Şekil: silindirik, konik, kök şeklinde vb. Şekil, çene kemiğinin özelliklerine ve kurulum yerine bağlı olarak seçilir.

Amaca göre: tek fazlı (doğrudan diş etine monte edilir) ve iki fazlı (başlangıçta kemiğe ve daha sonra bir süre sonra diş etine monte edilir) olabilir.

Her implant tipi farklı klinik vakalara ve hasta ihtiyaçlarına uygundur. İmplantlar veya uygulamaları hakkında özel sorularınız varsa lütfen bize bildirin!

Kurulum yöntemine bağlı olarak aşağıdaki tipte diş implantları üretilmektedir:

Entodontik İmplantlar

Şekli dişin üst kısmından kemik dokusuna vidalanan küçük bir vidadır. Diş eti dokusuna herhangi bir cerrahi müdahale yapılmaz ve bu nedenle işlem minimal invaziv olarak kabul edilir ve uzun bir iyileşme süreci gerektirmez.

Transosseöz İmplantlar

Çeneye dişli bir metal silindir sürülür. Bu tip implantlar genellikle daha karmaşık bir tasarıma sahiptir ve tam protezleri desteklemek için veya yüksek stabilitenin gerekli olduğu diğer durumlarda kullanılabilir. Transosseöz implantlar ameliyat gerektirebilir ve daha uzun bir iyileşme süresi gerektirebilir ancak sınırlı kemik dokusuna sahip hastalar için mükemmel bir çözüm olabilir.

Endosteal implantlar

Endosteal implantlar en yaygın diş implantı türüdür. Doğrudan çene kemiğine monte edilirler ve doğal diş köklerine benzer şekilde güvenli bir tutunma sağlarlar.

Subperiostal İmplantlar

Protez çene kemiğinin üzerine yerleştirilip metal bir çerçeve ile sabitlenir. Bu tip kemik yüksekliği düşük olan hastalar için gereklidir.

İntramukozal İmplantlar

Hiçbir kısıtlaması olmayan ve kesinlikle herkese uygun olan tek protez türü. Çıkarılabilir protezleri sabitlemek için kullanılır ve alveoler sürecin ciddi atrofisi durumunda bile güvenli bir şekilde sabitlenmelerini sağlar. Etki prensibi ve şekli bakımından intramukozal implantlar düğmelere benzemektedir. Hareketli protez üzerinde bulunan tutucular sayesinde güvenilir bir şekilde yapışarak sabitlenir, yerinden çıkmasını önler.

Mersin‘deki Akdeniz Ağız Diş  kliniği uygun fiyata implantasyon hizmetleri sunmaktadır. Kaliteli ve mükemmel estetik sonuçları garanti ediyoruz. Haftanın 7 günü her gün kliniğimize bekliyoruz.

En iyi implant hangisi?

Hangi diş implantının yerleştirileceğini seçerken çoğu hasta öncelikle maliyete odaklanır. Bütçe sistemlerinin fiyatı, iş ve birinci sınıf ürünlere göre neredeyse 2 kat daha azdır. Bu doğrudur, ancak ikincisinin, gelişmiş bir alaşım ve kaplama tipinin (örneğin, derece 4 ve SLA) kullanılması nedeniyle daha iyi osseointegrasyon sağladığı dikkate alınmalıdır. Ayrıca ekonomi sınıfı implantlar tüm klinik vakalarda (“lüks” sistemlerden farklı olarak) kullanılmaz.

Hangi diş implantının durumunuza en uygun olduğunu belirlemek için diş hekiminizin muayenehanesini ziyaret etmeniz gerekir. Ancak kapsamlı bir incelemeden sonra doktor, farklı fiyat segmentlerindeki titanyum çubuklar için çeşitli seçenekler önerebilecektir.

Zirkonyum implant nedir?

Zirkonyum implantlar, tıpkı titanyum gibi kemiğe yerleştirilen yapay diş kökleridir. Seramik implantlar olarak da adlandırılırlar ancak bu sadece renk benzerliğinden dolayıdır; seramik içermezler. Nadir görülmesi nedeniyle hastalar zirkonyum implantların takılmasıyla pek ilgilenmezler.

Zirkonyum tamamen biyouyumlu bir malzeme olup, mukavemeti yüksek düzeyde kalır ve üretim sırasında hiçbir ilave yabancı maddeye ihtiyaç duyulmaz. Zirkonyum implantların kalitesi doğrudan üretim maliyetine ve malzemenin dikkatli işlenmesine bağlıdır. Zirkonyum ve titanyum arasındaki temel fark beyaz rengi, malzemenin doğal şeffaflığı ve estetik görünümüdür.

İmplant kaç yıl dayanır?

İmplantın hastaya ömrünün sonuna kadar dayanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Kişinin yaşıyla karşılaştırıldığında implantasyon nispeten yakın zamanda yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Şimdilik yüksek bir hayatta kalma oranıyla (%99) ameliyat yapabilir ve diş implantasyonu incelemelerine güvenebilirsiniz. Tüm hastalar oybirliğiyle implante edilen dişin duyu açısından canlı bir dişten ayırt edilemeyeceğini belirtmektedir. Mersin'deki diş kliniğimiz rahat ve samimi bir ortamda dişleriniz için profesyonel bakımı garanti eder.

İmplant diş fırçalanır mı?

İmplantasyon dişlerinizi fırçalamayı bırakmanız için bir neden değildir. Bu, dikişlerin yerleştirildiği yerden kaçınarak dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Ameliyattan sonra diş fırçanızı mutlaka değiştirin. Eskisinin üzerinde çok sayıda bakteri birikiyor. Diş fırçasının yumuşak olması ve diş macununun iltihap önleyici olması daha iyidir.

Sıkça Sorulan Sorular

İmplantasyon sırasında ağrının şiddeti ne kadardır?

Başlangıç ​​​​olarak, tüm sürecin, bir dizi test incelendikten sonra dozu doktor tarafından belirlenen anestezi kullanılarak gerçekleştiğini belirtmekte fayda var. Ağrı, anestezilerin etkisi geçtikten sonra ortaya çıkabilir. Ancak doktorun ağrı kesicileri de içeren bir tedavi planı hazırlaması gerektiğini unutmayın. Mersin'deki Akdeniz Ağız Diş diş kliniğimiz sağlıklı bir gülümseme için geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor!"

Hastanın ağız içi implantlara alışması ne kadar zaman alır?

Uzun yıllar eksik dişlerle yaşayan hastalar, yalnızca dilini veya yanaklarını ısırmaktan kaynaklanan rahatsızlıklar yaşayabilirler. Birkaç gün sonra dil değişikliklere alışacaktır.

İmplantasyondan önce tüm dişlerin tedavi edilmesi gerekir mi?

Evet bu bir ön koşuldur. İmplantasyon, tüm dişlerin tedavisinin yanı sıra diş plağının çıkarılmasından sonra gerçekleştirilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *