All on four diş implantasyonu, dört diş implantı üzerine köprülerin kurulmasını içerir. Modern cerrahi prensipler sayesinde, implantların çeneye implantasyonundan sonraki 1-3 gün içinde, orta derecede sert yiyecekleri çiğnemeye hemen hazır, uyarlanabilir bir protez tasarımının yerleştirilmesi mümkündür. All on four tedavi, çiğneme fonksiyonunu ve dişlerinizin görünümünü hızla geri kazanmanıza olanak tanır.
All on four implantasyon, İsviçreli üretici Nobel Biocare’in tescilli markasıdır. Şirketin uzmanları dünyaya 4 implant üzerinde modern bir tekniğin yanı sıra diş implantlarının üretim teknolojisini de sundu. Arka arkaya dişlerin mutlak yokluğu varsa, dört ayağın da implantasyonu, kemik grefti kullanmadan ve kemik hacminin eksikliğini bile göz ardı etmeden hızlı ve etkili bir şekilde restore etmenize olanak tanır.
All on four tekniği nedir?
All on four yöntemini kullanan implantasyon, bir çenenin dişlerini 1 günde 4 implantta restore etmenize olanak tanır: 2 dış titanyum çubuk, atlayarak 45 dereceye kadar bir açıyla yerleştirilir. Üst çenede maksiller sinüsler ve alt çenede sinirin çıkış yeri. Ek osteoplastik operasyonlara gerek yoktur. Dişleri mümkün olan en kısa sürede eski haline getirmek mümkündür - operasyondan hemen sonra geçici bir sabit protez takılır.
All on 4 tedavi kimler için uygundur?
- Hiç dişi olmayan veya dişleri oldukça azalmış kişiler.
- Tüm dişlerin periodontal hastalığı (periodontitis) için.
- Kemik greftlemesinden kaçınmak isteyen hastalar.
- 1 günde yeni dişlerine kavuşmak isteyenler için.
All on four implantasyon imkanı sunan bir kliniği seçerken düzenli olarak hastaları gören kadroda kalıcı implant cerrahının bulunmasına dikkat etmeniz gerekir. Herhangi bir komplikasyon veya rahatsızlığın ortaya çıkması, hastaya zamanında tıbbi bakım sağlamak ve ciddi sorunlardan veya implant reddinden kaçınmak için acilen bir doktora danışılmasını gerektirir.
All on four implantasyon tekniğinin avantajları nelerdir?
All on Four implant tekniğinin, bir veya her iki çenede dişleri tamamen eksik olan kişilerde dişlerin restorasyonu için onu popüler bir seçim haline getiren birkaç önemli avantajı vardır:
- Minimum implant sayısı. Ön dişlerin yerine çok sayıda implant yerleştirilmesini gerektiren geleneksel yöntemlerin aksine, All on Four tekniği, üst veya alt çeneye yalnızca dört implantın yerleştirilmesini ve üzerine tüm çıkarılabilir veya sabit yapının sabitlenmesini içeren etkili bir tedavi yöntemidir.
- Daha Az Cerrahi: Yalnızca dört implantın kapsamlı bir ameliyat gerektirmemesi, ameliyatla ilişkili riskleri ve komplikasyonları azaltır.
- Hızlı iyileşme. Çoğu durumda, hasta bir gün içinde geçici dişlere kavuşabilir ve bu sayede estetik açıdan hoş bir gülümsemeyle hemen normal hayatına dönebilir. Tam protez genellikle birkaç ay süren iyileşme sonrasında takılır.
- Sınırlı kemik hacmine sahip hastalar için uygundur. Diğer implantasyon türlerinden farklı olarak All on Four tekniği genellikle yetersiz kemik kütlesi olan hastalar için uygundur, çünkü implantlar minimum düzeyde korunmuş kemik dokusunun bile kullanılmasına izin veren bir açıyla yerleştirilir.
- Dayanıklılık ve güvenilirlik. Uygun bakım ile All on Four implantlar uzun yıllar dayanabilir ve tasarımın kendisi, düzgün çiğneme ve normal yaşam için yeterince güçlü ve stabil olup, bu tedavi yöntemi, kalıcı ve estetik bir çözüm sunmaktadır.
- Daha az ağrı ve daha kısa iyileşme süresi. İmplant sayısı az olduğundan ve ameliyatın kendisi daha az travmatik olduğundan, işlem sonrası ağrı ve rahatsızlık genellikle geleneksel yöntemlere göre önemli ölçüde daha azdır.
Bu nedenle All on Four tekniği, diş restorasyonuna ihtiyaç duyan kişiler için yüksek verimlilik, minimum cerrahi müdahale ve hızlı iyileşme süresi sağlayarak mükemmel bir tedavi seçeneği sunmaktadır.
Tek aşamalı implant nasıl yapılır?
All on Four olan tüm yapı dört implanta tutturulmuştur ve bunların kurulumu tüm prosedürün en önemli aşamasıdır. Her iki çenedeki dişlerin restorasyonu için All on 4 teknolojisi seçilirse, kurulum aynı anda yapılabileceği gibi her çenede ayrı ayrı da yapılabilir. Operasyon sırasında çene kemiği dokusuna, uzman doktor tarafından yapılan test ve muayene sonuçlarına göre önceden seçilen yapay implant yerleştirilir.
Akrilikten yapılmış geçici bir protez yapısı daha sonra ana köprünün imalatının temelini oluşturacaktır. Laboratuvar ortamında fazla yapay dişler törpülenir ve gereksiz miktardaki plastik taban ortadan kaldırılır. Aynı aşamada çeneye vida sabitlemesi için yapılar 4'lü olarak yerleştirilecektir. Daha fazla güvenilirlik için proteze metal bir çerçeve eklenmesi kabul edilebilir.Erken teşhis, başarılı bir tedavi için çok önemlidir.
İmplant fiyatları ne kadar 2024?
2024 yılı itibarıyla, diş implant fiyatları, farklı etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.Bu faktörler arasında hastanın tedavi ihtiyacı, kullanılan implant markası, cerrahın deneyimi, kliniğin lokasyonu ve kullanılan ek materyaller (örneğin, abutment, protez gibi) yer almaktadır. Ancak genel bir fiyat aralığı vermek gerekirse:
- Tek Diş İmplantı: 2024'te Türkiye'de bir diş implantının fiyatı genellikle 5.000 TL ile 15.000 TL arasında değişmektedir. İmplantın kalitesi, kullanılan malzeme ve markaya göre fiyat artabilir.
- Tam Diş Seti (Diş Protezi): Bir çene için tamamlayıcı implant uygulamaları ve protez işlemleri ile birlikte bu fiyat aralığı daha yüksek olabilir. Bu tür tedavi süreçlerinde toplam maliyet 20.000 TL ile 40.000 TL arasında olabilir.
Fiyatlar genel bir aralık sunmakla birlikte, en doğru fiyatı almak için Akdeniz Ağız Diş kliniğinden veya diş hekiminden spesifik teklif almanızda fayda vardır.
Sıkça Sorulan Sorular
İşlemden sonra diş implantlarına sabitlenmiş geçici protezi hemen kullanabilirsiniz. Ancak diş implantlarının kemikle bütünleşeceği 3 aylık dönemde doktorunuzun önerdiği beslenme düzenine uymalısınız. 3 aylık sürenin bitiminden sonra takılacak olan kalıcı proteziniz ile dilediğiniz gibi yemek yiyebileceksiniz.
All on four tedavisinin kullanıldığı diş implantasyonu ameliyatı tamamen güvenli ve az travmatiktir. İşlemden önce anestezi hastaya özel olarak seçilecektir, bu da işlemin mutlak acısızlığını garanti eder. İmplantasyon tekniği, tam dişsizliği olan yaşlı hastalar için özel olarak geliştirilmiştir; bu, tüm prosedürlerin en dikkatli şekilde uygulanması anlamına gelir. Cerrahi bir şablonun ve elmacık kemiği implantlarının kullanılması, belirli endikasyonlarda, implantların dikişsiz olarak yerleştirilmesine, diş etlerinin kesilmesine ve bazen cerrahi olmayan yöntem olarak adlandırılan kemik yatağının hazırlanmasına olanak tanır.
Geçici protezler sadece kalıcı protez yapımı sırasında değil aynı zamanda diş implantlarının iyileşmesini kolaylaştırmak için de takılır. Bunun nedeni daimi protezlerin hastanın tercihine göre seramik veya metal-seramikten yapılması nedeniyle daha ağır olmasıdır.