Mersin’de Akdeniz Ağız Diş kliniğimizde tüm hastalarımıza diş taşı temizleme hizmeti sunuyoruz. İşlem diş hekimleri tarafından en az altı ayda bir gerçekleştirilir ve çürüklerin ve tehlikeli diş eti patolojilerinin gelişmesini önlemeye, taze nefes sağlamaya, hastayı komplekslerden kurtarmaya ve genel ağız sağlığına ulaşmaya yardımcı olur.

Diş taşlarından diş taşı temizliği Mersin şehrinde bulunan Akdeniz Ağız Diş kliniğinde doku hasarını önlemek için modern, güvenli ve son derece etkili yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Diş taşı oluşumunun nedenleri

Her birimizin ağız boşluğunda 200 milyar farklı bakteri ve diğer mikroorganizmalar yoğunlaşmıştır. Aynı zamanda herkes hijyene yeterince zaman ve çaba ayırmaz. Çoğunlukla çok iyi ve gerektiği kadar sık ​​yapılmaz. Çok az insan kahvaltıdan, öğle yemeğinden ve akşam yemeğinden sonra yemek artıklarını gidermek için diş fırçası kullanıyor ve hatta ağzını çalkalıyor. Sonuç olarak bakteriler aktif olarak çoğalır, yumuşak ve sert dokulara, diş eti ceplerine ve dişlerin arasındaki boşluklara yerleşir.

İlk başta tortular yumuşak kalır, ancak evde düzenli hijyen uygulanarak yine de giderilebilir. Yumuşak birikintiler zamanında temizlenmezse sertleşecek ve yoğun taşa dönüşecektir. Kendi başınıza ondan kurtulmak neredeyse imkansızdır.

Oldukça hızlı bir yoğun plak ve ardından taş oluşumuna neden olan belirli yiyecek ve içecek kategorileri vardır. Bunlara kahve ve şarabın yanı sıra tatlılar, hamur işleri ve diğer lezzetler dahildir. Hiç kimse hoş olmayan plak ve tartar oluşumundan korunamaz.

Evde diş taşları çıkarmak mümkün mü?

İnternette taşları evde kendiniz çıkarmak için birçok tarif bulabilirsiniz.Ancak sorun şu ki pratikte çalışmıyorlar. Bitki kaynatmalarının ağız boşluğunun yumuşak dokuları üzerinde olumlu bir etkisi olabilir, evet. Ancak maden yataklarıyla baş edemeyecekler. Günlük fırçalama bakteriyel biyofilmin giderilmesine yardımcı olur ama taşların giderilmesine yardımcı olmaz.

Plakları ve taşları mine yüzeyinden çıkarmanın tek etkili ve güvenli yolu diş hekimine başvurmaktır.

Profesyonel diş taşı temizleme

Diş taşlarını temizlemenin en modern, etkili ve nazik yolu ultrasonik temizlemedir. Mersin Akdeniz Ağız Diş diş kliniğinde gerçekleştirilir.

Ultrasoniğe maruz kalma sırasında mineral plağın yapısı tahrip edilir. Ve çoğu durumda bu içeriden olur. Tartar basitçe emayenin yüzeyinden düşer, periodontal ceplerden ve diş arası boşluklardan düşer.

Bundan sonra emaye cilalanır. Uzun süre plak oluşumunu önlemek için bu gereklidir. Sonuç sadece gözle görülür değil, aynı zamanda kelimenin tam anlamıyla somuttur. Dilinizi dişlerinizin emaye yüzeyinde gezdirdiğinizde, temiz, pürüzsüz ve hoş bir his yaşarsınız.

Diş taşı temizliğinin kontrendikasyonları

En önemli kontrendikasyon hastada kalp pili bulunmasıdır. Ultrasonik dalgalar çalışmasını bozabilir.

Sağlık koşulları için başka kısıtlamalar da geçerlidir:


Önemli: Bağıl kontrendikasyonlar hamilelik (ilk trimester), çocukluktur (16-18 yaşına kadar). İşlemin yapılmasına diş hekimi karar verir.

Kaplama, köprü ve implantların varlığı işleme engel değildir; aksine dişlerinizi diş hekimine temizlettirmek ortopedik yapıların ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

Diş taşı temizliği kaç saat sürer?

Genellikle 40-60 dakikadan fazla sürmeyen oldukça basit bir işlem sırasında hastalar, ağrı eşiği düşük ve hassasiyeti yüksek olsa bile ciddi bir ağrı veya rahatsızlık hissetmezler. Bu sayede hemen hemen her durumda temizlik yapılabilir. Mersinde Akdeniz Ağız Diş kliniğimizin diş hekimlerimiz, işlemin başarılı olmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapacaktır.

Diş taşı temizliği kaç TL?

Diş taşı temizliği fiyatı bir dizi faktörden etkilenir:

Kullanılan ekipmanlar. Diş hekimliğimiz modern olanaklara sahiptir. Aynı zamanda hizmetin maliyetini de minimuma indiriyoruz. Mersin şehrinde ucuz bir şekilde sağlanmaktadır.

Doktorun nitelikleri. Tüm diş hekimlerimiz gerekli bilgi ve beceriye sahiptir. Düzenli olarak diş taşı temizliğini yapıyorlar.Tedavi alanının büyüklüğü, plağın niteliği ve tedavi yöntemine bağlı olarak fiyatlar değişebilir. Örneğin, daha geniş bir alanın tedavi edilmesi, daha fazla zaman ve kaynak gerektirebilir. Ayrıca, kullanılan malzemelerin kalitesi ve tedavi türü de maliyet üzerinde etkili olabilir. Bu nedenle, tedavi öncesi diş hekiminizden fiyatlar ve seçenekler hakkında bilgi almak önemlidir.


Mersin’de ultrasonik diş temizliği fiyatı size çok mu yüksek geliyor? Prosedürü düzenli olarak gerçekleştirmenin sizi çürük ve diğer (genellikle oldukça ciddi ve tehlikeli) hastalıkların tedavisi için daha önemli maliyetlerden kurtaracağını düşünün.

Diş taşı ağız kokusu yapar mı?

Hoş olmayan kokunun nedenlerinden biri tartar ve kötü diş eti durumudur. Dişlerin düzenli fırçalanması ve diş etlerine masaj yapılması gibi ağız hijyeni prosedürlerinin eksikliği, kokuya neden olan bakterilerin gelişimi için uygun koşullar yaratır. Diş eti iltihabının nedeni sadece tartar değil, dişlerin aşırı istenmeyen maddelerle dolması, aynı zamanda kötü yerleştirilmiş dolgular ve kaplamalar da olabilir.

Mersin için kabul edilebilir fiyatlarla yüksek kaliteli hizmet verilmektedir. Ziyaretiniz için uygun bir zaman seçerek diş hekiminden telefonla veya kliniğin web sitesinden randevu alabilirsiniz.

Diş taşı temizliği sonrası oluşan boşluk geçer mi?

Diş taşı temizliği sonrası dişlerinizin arasında boşluk hissetmeniz tamamen normaldir. Ve diş arası boşluğu tamamen dolduran yoğun taş varlığı nedeniyle boşluklar ortaya çıkar. Dişler arasındaki normal boşluklar birikintilerle doldurulur ve bunlar, diş taşı temizliği kullanılarak giderildiğinde artan bir boşluk etkisi yaratır. İltihaplı diş eti dokusu normale dönüp eski pozisyonuna döndüğünde bu boşluklar kaybolacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Diş taşlar nasıl önlenir?

Yumuşak diş fırçasıyla dişlerinizi günde iki kez, her seferinde 2 dakika boyunca düzenli bir şekilde fırçalayın.Kısa süreli fırçalama plakları gideremediği için tartar oluşumunu engelleyemez.

Diş ipi kullanın.Diş fırçası, dişlerin ve diş etlerinin arasındaki yüzeylere yeterince ulaşamayabilir. Ne kadar iyi bir diş fırçası olursa olsun, dişlerinizin arasındaki plağı temizlemenin ve tartarlara ulaşılması zor bölgelerden  uzak tutmanın tek yolu diş ipi kullanmaktır.

Florür içeren diş macunlarını tercih etmek önemlidir. Florür, hasarlı diş minesinin onarılmasına yardımcı olur ve dişlerin çürümeye karşı korunmasını sağlar. Diyetinize dikkat edin, sağlıklı beslenmeye çalışın ve şekerli yiyecek alımınızı sınırlandırın. Şekerli ve nişastalı gıdalar ağızdaki bakterilerin çoğalmasını hızlandırır.

Diş taşı temizliği acı verir mi?

İlk defa diş taşı temizliği yaptıran kişiler için süreç biraz sancılı olabilir. Ancak diş taşı temizliği yaptıranların yorumlarına göre diş taşı temizliği yaptıranlar düzenli olarak ağrı hissetmezler.

Evde diş temizliğini nasıl yaparsınız?

Bir plak tabakası sertleşerek tartar haline geldiğinde artık diş fırçasıyla temizlenemez. Tartar ağız sağlığınızı tehdit eden bir durumdur ve evde tartarı temizlemenin güvenli bir yolu yoktur. Doğal olsa bile tartarı giderdiği iddia edilen ürünlerin kullanılması önerilmez.

Tartarın çıkarılması tehlikeli midir?

Diş taşını çıkarma işlemi sırasında diş etlerinde hasar meydana gelir. Bu genellikle kanamanın ve bazen de ağrının eşlik ettiği kaçınılmaz bir durumdur. Bu semptomlar birkaç saat içinde kaybolur ve diş eti dokusunun tamamen yenilenmesi bir hafta içinde gerçekleşir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *