Çıtçıtlı protezler, sabit protez kullanmanın mümkün olmadığı klinik durumlarda dişlerin eski fonksiyonlarına kavuşturulması için tasarlanmış ortopedik yapılardır.

Çıtçıtlı protezler ortopedik diş hekimliğinin çok popüler bir alanıdır, çünkü çeşitli nedenlerden dolayı herkes alternatif sabit protez veya implantasyon prosedürlerine karar veremez. Üstelik yeni malzeme ve teknolojilerin ortaya çıkmasıyla hastalar klasik "saklama kutusundaki çeneyi" güvenle alabilirler. Çıtçıtlı protezler giderek daha estetik, konforlu, yeni nesil diş protezi  ve doğal hale geliyor.

Hassas Bağlantılı (Çıtçıtlı) protezler birden fazla dişin eksik olduğu durumlarda kullanılan ortopedik yapılardır. Çenelerden birinde veya her ikisinde hiç diş olmadığında takılır. Hasta bu tür bir protezi bağımsız olarak takıp çıkarabilir.

Herhangi bir nedenle implant taktıramıyorsanız ortopedi diş hekiminiz çıkarılabilir diş protezleri önerebilir.

Modern hareketli diş protezler neredeyse görünmezdir, hafiftir ve takıldığında rahatsız etmez. Uygun bakım ve iyi hijyen ile görünümlerini çok uzun süre değiştirmezler ve yıllarca dayanabilirler. Aşağıda çıt çıt protez diş çeşitleri bulunmaktadır.

Çıtçıtlı diş kullanışlı mı?

Çıkarılabilir bir yapının hizmet ömrü çeşitli faktörlere bağlıdır. Ortalama olarak bu protezler beş ile on yıl arasında hizmet vermektedir. Dikkatli bakım gerektirirler, bazılarının yiyecek kalıntılarından arındırılması ve temizlenmesi gerekir. Hastalar genellikle çıtçıtlı protezlerin nasıl temizleneceğiyle ilgilenmektedir. Her şey çok basit! Mikro aşındırıcı diş macunu ve özel bir fırça ve ardından protezler için özel bir dezenfektan solüsyonuna daldırın.

Servis ömrünü etkileyen faktörler

Çıtçıtlı protezlerin avantajları

Akdeniz Ağız Diş kliniğimizdeki doktorlar bu diş implantları yerleştirmenizi tavsiye ediyor çünkü bu  yeni nesil diş protezi sizin için en iyi çözümdür! Daha fazla öğrenmek için web sitemizde çıt çıt diş protez yorumları ve çıt çıt diş protez görüntüsü hakkında okuyabilirsiniz.

Çıtçıtlı diş kaç günde yapılır?

Bizimle iletişime geçen birçok kişi, doktora bir veya en fazla iki ziyarette istenen sonucu hemen almak istiyor. Ancak bütün mesele şu ki, diş protezlerinin zamanlaması, protez tipi, hastanın dişlerinin durumu, hazırlık ihtiyacı vb. dahil olmak üzere birçok faktöre bağlıdır.

Çıtçıtlı protezler için diş hazırlığı süresi uzundur. Tüm süreç 14 günden bir aya kadar sürebilir.

Öncelikle tanı konulur, ön tedavi planı hazırlanır. Profesyonel hijyen yapılır, kurtarılamayan dişler çıkarılır. Daha sonra çürükten etkilenen dişler tedavi edilir. Gerekirse endodontik tedavi (kanal tedavisi) ve güdük eklerinin yerleştirilmesi (malzeme ve üretim yöntemleri farklılık gösterebilir).

Çıtçıtlı diş nasıl oluyor?

Hassas Bağlantılı (Çıtçıtlı) protezlerin üretimi, nihai tedavi planının tüm hazırlıkları ve onayından hemen sonra başlar.

Akdeniz Ağız Diş kliniğimizde çeşitli tiplerde çıkarılabilir protezler kurulur. Kısmen çıkarılabilir bir yapı kurma örneğini kullanarak diş protezlerinin nasıl gerçekleştiğini anlatalım:

Diş hekimi tasarımı düzeltir ve  diş protezlerin adaptasyon ve bakım özellikleri hakkında konuşur. Takıldıktan hemen sonra hareketli bölümlü protez kullanıma hazır hale gelir, güzel dişler ve açık bir gülümsemeyle yeni bir yaşam kalitesinin tadını çıkarabilirsiniz.

Hassas Bağlantılı (Çıtçıtlı) diş protezler çeşitleri.

Ortopedi diş hekimlerimiz en yeni ve en popüler protez çeşitlerini tanıtacak. Tip, yapının yapıldığı malzemeye göre belirlenir.

En iyi takma dişi hangisi?

Dişlerin restorasyonu gerektiğinde hastaya çıtçıtlı diş veya sabit protez seçeneği sunulur. Ayrıca birçok hasta, hiç diş yoksa hangi protezlerin kullanılacağını merak ediyor. Çoğu durumda, sabit tipte takma dişler koymak daha iyidir çünkü aşağıdaki avantajlara sahiptirler:


Sabit protezlere kontrendikasyon varsa çeşitli tipte çıt çıt diş protezleri  bir alternatif olabilir. Kullanımı daha az uygundur, ancak ucuzdurlar ve kaybedilen yiyecekleri çiğneme yeteneğini yeniden kazanmanıza olanak tanır. Bununla birlikte, klinik tablonun özelliklerini, hastanın isteklerini ve mali yeteneklerini dikkate alarak belirli bir durumda daha iyi olacak diş protezlerini yalnızca bir doktor seçebilir.

Takma diş fiyatları daha ucuz olan sabit protezler farklı yaşlardaki hastalar için uygundur. Dişlerin kısmen veya tamamen yok olma sorununu mükemmel bir şekilde çözüme kavuşturur. Çiğneme fonksiyonunun veya bir gülümsemenin çekiciliğinin geri kazanılmasına yardımcı olurlar.

Sabit protezler çeşitli durumlarda başarıyla kullanılmaktadır. Ancak en iyi takma diş hangisi kesin olarak söylemek zordur, çünkü farklı tiplerin seçim sırasında dikkate alınması gereken endikasyonları ve özellikleri vardır.

Vidasız implant nasıl yapılıyor?

Vidasız implant, eksik dişlerin tedavisinde kullanılan modern bir diş implantı türüdür. Geleneksel diş implantlarına göre daha az ameliyat gerektirir. Vidasız implantasyon diş eti kesilmeden, dikiş atılmadan kullanılan bir yöntemdir. Böylece hastaların daha az ağrılı ve daha hızlı bir iyileşme süreci yaşamasını sağlar.

Tedavi seçeneklerini değerlendirmek ve bu prosedür hakkında daha fazla bilgi edinmek için diş hekiminize veya ağız cerrahınıza başvurmalısınız. İhtiyaçlarınıza ve durumunuza göre en iyi tedavi planını belirlemek için bir uzmana danışmanız önerilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Çıt çıt protez dişe Uyum Nasıl Gerçekleşir?

Yapısı doğru yapılmışsa giyerken sorun yaşanmaması gerekir. İlk günler hafif bir rahatsızlık hissedebilirsiniz. Yumuşak dokuların iltihaplanması veya şişmesi durumunda protezle ilgilenen bir uzmana başvurmalısınız.

Ne zaman çıt çıt protez diş takmanız gerekir?

Bir dizi endikasyon nedeniyle yapay çene takma ihtiyacı ortaya çıkabilir:

  • Dişlerin tamamen veya kısmen eksik olması durumunda.
  •  İmplantların kurulumuna kontrendikasyonlar.
  •  İmplantasyon sırasında geçici yapı olarak çıkarılabilir protez kullanılabilir.
  •  İyi bir protez çene, diş eti ve çene kemiklerinin hasar gördüğü ağız kanserinde dahi kullanılabilir.
Hassas Bağlantılı (Çıtçıtlı) protez diş fiyatları ne kadar?

Hastaları ilgilendiren ana sorulardan biri çıtçıtlı protez diş fiyatlarıdır. Akdeniz Ağız Diş diş hekimliğinde hareketli protezler yapılmaktadır ama bu konu hakkında cevap sadece muayene edip öğrenebilir misiniz. Kesin maliyet, çıkarılabilir yapıların spesifik tipine bağlıdır.

Hijyenik prosedürlerin doğru şekilde nasıl yapılır?
  1. Yapıyı çıkardıktan sonra akan su altında durulayın;
  2. Kendi dişleriniz varsa onları fırçalayın ve özel bir solüsyonla durulayın. Dişsizlik tamamlanmışsa (diş yoksa), yalnızca diş temizle suyu  kullanın;
  3. Günde iki kez - sabah ve akşam - tablet veya jel formunda bulunan özel ürünleri kullanarak protezleri temizleyin;
  4. Temizlendikten sonra yapılar 15-20 dakika dezenfeksiyon solüsyonuna batırılır.

Önemli: Enflamasyon ve enfeksiyonu önlemek için ürünün diş etleriyle temas eden kısımlarına özellikle dikkat edin.

İmplant diş fiyatları 2024 ne kadar?

İmplant diş fiyatları 2024 8 000 liradan başlıyor ama implant yaptırmadan önce ağız boşluğunuzla ilgili tam bir danışmanlık almanız gerekir. Bize geldiğinizde, mevcut durumunuzu dikkate alarak, yaklaşan manipülasyonların tam bir resmini elde edeceksiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *