tedaviler

Diş kristali, diş görüntüsüne ışıltı ve estetik görünüm kazandırmak amacıyla uygulanır. Özellikle kadınlar tarafından büyük ilgi gören bir yöntemdir. Diş pırlantası adıyla da bilinir. Kişinin gülüşünde ve diş yüzeyinde farklılık kazandırmak isteyenler için estetik bir seçenektir.

Diş kristallerinin diş yüzeyinden düşmesi son derece zordur. Ancak bir düşme durumu söz konusu olduğunda kolaylıkla yeniden diş yüzeyine yapıştırılır. Her yaşta uygulanabilir bir yöntem olmasından dolayı avantajlı bir yöntemdir. Diş kristali, farklı boyutlara sahiptir. Diş yüzeyine zarar vermezler ve ağız sağlığı için herhangi bir risk oluşturmazlar. Bu nedenle gülüşünüzde farklılık kazandırmak için hem en kolay hem de en iyi seçenek olarak ön plana çıkar.

Diş Kristali Kimlere Yapılır?

Estetik ve kozmetik diş hekimliği alanına giren diş kristali konusuna kadınlar tarafından büyük ilgi vardır. İstenilen yaşta, isteyen kişilere uygulanan bir yöntemdir. Hemen herkese uygulanabilen bu yöntemin uzman diş hekimi tarafından uygulanması, en sağlıklı ve en sağlam sonucu verir.

Diş kristali uygulamadan önce kişinin ağız ve diş sağlığında gerekli ortamın oluşması gerekir. Bu nedenle kristal uygulanmadan diş hekimi muayenesi gerçekleştirilir, gerekli tedaviler planlanır. Diş beyazlatma işlemi gibi işlemler ile birlikte uygulandığında bembeyaz ve ışıltılı gülüşlere sahip olunur. Bu nedenle diş kristalinin uygulanmasından önce diş plaklarının temizlenmesi, diş çürüklerinin tedavi edilmesi, diş beyazlatma işlemi uygulanması önemlidir.

Uygun ağız hijyeni ve diş dizilişi olan herkese diş kristali uygulanabilir.

Diş Kristalinde Hangi Tür Taşlar Kullanılır?

Diş kristali uygulanırken farklı taş seçenekleri kişinin tercihine sunulur. Diş pırlantası gibi seçeneklerin yanı sıra herkesin bütçesine göre daha uygun seçenekler de bulunur. Diş kristallerinin seçiminde diş hekimi tavsiyeleri göz önüne alınarak bir seçim yapıldığı zaman daha dayanıklı ve daha uzun ömürlü bir kristale sahip olmak mümkündür.

Diş Kristali Nasıl Uygulanır?

  • Yapay taşlar ve pırlantalar, gelişen teknolojik imkanlardan faydalanarak diş yüzeyinde hiçbir aşındırma işlemi yapılmadan uygulanır.
  • Özel yapıştırıcılar ile istenilen dişin yüzeyine kısa süreli operasyon ile yerleştirilir.
  • Normal şartlarda diş kristalinin düşmesi son derece zordur. Sert gıda tüketimi gibi durumlarda düşme söz konusu olabilir. Bu durumda tekrar yapıştırmak da son derece basittir.
  • Diş kristali, yapıştırılarak diş, pamuk yardımı ile tükürük değmeyecek şekilde izole edilir ve işlem gerçekleştirilir.
  • Diş kristalinin çıkarılmak istendiği durumda dişe cila uygulaması sayesinde dişin herhangi bir zarar görmesi engellenir.
  • Kişiler, istedikleri zaman kristali dişten çıkarttırabilir. Diş yüzeyine yapılan cila işlemi ile diş eski görünümüne kısa sürede kavuşur.

Diş Kristali Zararlı Mı?

Diş kristali, dişe herhangi bir zarar vermeyen bir uygulamadır. Özel bir bakıma ihtiyaç duymaz. Diş hekimleri tarafından yapıştırılan diş kristalleri, güvenli ve sağlam olur. Aşırı sert yiyecekler tüketilirken kırılma ve yutulma riski bulunur.

Diş Kristali Tedavi Süresi

Estetik diş hekimliği alanına giren diş kristali, çok kısa süre içerisinde uygulanan bir işlemdir. 15 – 20 dakika sürecek bir törpüleme ve yapıştırma seansı ile işlem tamamlanır.

Diş Kristali Fiyatları

Diş kristali fiyatları, kaç adet diş yüzeyine takılacağına göre değişkenlik gösterir. Aynı zamanda seçilen taşın ücretine bağlı olarak da tedavi fiyatları değişir.

Diş Kristalini Kendim Yapıştırabilir Miyim?

Piyasa genelinde diş kristaline duyulan ilgi ile birlikte dişe yapıştırılabilen kristaller de ön plana çıkar. Ancak bu ürünler son derece sağlıksız ve dayanıksızdır. Kendi başınıza yapıştıracağınız bir diş kristali hekim tarafından yapılacak olanla aynı değiştir. Kalıcı diş değişikliğine, dişlerde plak birikmesine neden olabilir.

Muayene veya konsültasyon için randevu almak ister misiniz?

O zaman başvuru formunu doldurun veya doğrudan bizimle iletişime geçin ve yüksek kaliteli hizmet alın!

tedaviler